همه ما تصور میکنیم که سیم ظرفشویی و اسکاچی که مداوم با آنها ظرفهایمان را میشوییم از تمیزترین وسایل داخل آشپزخانه هستند! چراکه همواره در تماس با آب و مواد شوینده بوده و هیچ میکروبی در آنها وجود ندارد. اگر شما همچنین تصوری دارید، باید بدانید که سخت در اشتباه به سر بردهاید و باید فکری به حال پاکسازی این جزء جدانشدنی از آشپزخانه خود بکنید.
جالب است بدانید اسفنج، اسکاچ و سیمهای ظرفشویی دارای بیشترین میزان از باکتریهای سالمونلا بوده که بهسادگی در عمق آنها رشد کرده و میتواند انواع مسمومیتها را برای افراد ایجاد کند. در یک اسفنج ظرفشویی چهار سانتیمتری حدود ۱۳۴ هزار باکتری وجود دارد که میتوانند به ظروف منتقلشده و سپس ایجاد مشکلات بسیاری برای شما کنند.
اما سؤال اینجاست، اسکاچ ظرفشویی را چگونه تمیز کنیم؟
- هیچگاه اسکاچ ظرفشویی را داخل ظرفشویی رها نکنید، این کار باعث میشود تا هر بار اسکاچ شما آبخورده و باکتریها محیطی امن و راحت برای رشد خود بیابند.
- زمانی که شستشوی ظروف شما تمام شد حال نوبت شستن اسکاچ رسیده است؛ این اسکاچ باید توسط آب گرم و مایع ظرفشویی شسته شود و سپس توسط فشار زیادی آب آن گرفته شود. این اسکاچ را در کنار پنجرهای قرار دهید تا نور و هوا به آن برسد.
- یک ماده ضدعفونیکننده تهیه کنید، برای مثال میتوانید مقداری ماده سفیدکننده را به همراه مقداری آب مخلوطکنید و سپس اسکاچ را برای چندساعتی داخل آن قرار دهید. این کار کمک میکند تا هرازگاهی اسکاچ شما از تمامی میکروبها و باکتریهایی که در خود پرورش داده است رها شود. برای این میکروبزدایی آفتاب نیز کمکحال شما خواهد بود؛ برای این کار میتوانید چندساعتی اسکاچ را در زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید تا تمام باکتریهای آن از بین برد.
- اسکاچهای خود را میتوانید با دیگر ظروف داخل ماشین ظرفشویی بشویید؛ یا میتوانید آنها را داخل ظرفی پر از آب جوش انداخته و یا درون سرکه قرار دهید. هر سهراه به از بین رفتن باکتریها کمک خواهند کرد.
- بهتر است هر دو هفته یکبار اسفنجهای خود را تعویض کنید؛ از استفاده کردن اسفنجهای پاره و کهنه جدا خودداری کنید.
- سعی کنید اسفنجی که با برخی از سطوح همچون تختهگوشت و مرغ و ماهی در تماس هستند را برای مصارف دیگر استفاده نکنید. این نوع از اسفنجها نیاز به شست و شوی دقیقتری دارند.
ارسال دیدگاه