طی سالهای اخیر موضوع گردشگری به صورت فزاینده مورد توجه دولت و دیگردستگاههای اجرایی و نظارتی کشور قرار گرفته است، تا جایی که تحولات عمیق و اساسی در سطح برنامهریزی و مدیریت در این حوزه به وقوع پیوسته است. بر اساس مصوبه شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری ایران یک چشمانداز ۲۰ ساله برای این صنعت در نظر گرفته شده و ورود ۲۰ میلیون نفر گردشگر تا پایان این مدت به عنوان هدف اصلی این چشمانداز تایین شده است. این مصوبه و هدفگذاری نشانه اهتمام ویژه دولت در توسعه این صنعت مهم و درآمدزا در کشور است. در خصوص گردشگری داخلی باید اشاره کرد که در حال حاضر سالانه بیش از ۶۰ میلیون سفر با انگیزه گردشگری در کشور انجام می شود و برآورد می شود در آینده رشد بالایی خواهد داشت. انتظار می رود در صورت حفظ نرخ رشد بین ۶ تا ۷ درصد اقتصاد ایران، سطح رفاه عمومی جامعه بالا رفته و در نتیجه تقاضا برای سفرهای گردشگری نیز افزایش یابد. البته در خصوص گردشگری داخلی موضوع نوع و کیفیت سفر از اهمیت بسیاری برخوردار است.
طبق بررسیها و تحقیقات میدانی انجام گرفته نشان از این دارند که بخش عمدهای از سفرهای داخلی وضعیت نابسامانی دارند و درصد زیادی از گردشگران داخلی از زیرساختها و امکانات اقامتی شهرهای مقصد استفاده نمیکنند. این امر باعث شده که اقتصاد شهرهای توریستی ایران بهره چندانی از انبوه مسافران داخلی نبرند و منافع حاصل از این سفرها به حداقل برسد. در مقابل دولت با همکاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سیاستهایی برای مقابله با این پدیده در نظر گرفته است که به عنوان مثال میتوان به کاهش هزینههای اقامت و ایجاد بازاری رقابتی در این حوزه، افزایش کیفیت خدمات و ترویج سفرهای گروهی و فرهنگ گردشگری اشاره کرد.
ادغام دو سازمان ایرانگردی و جهانگردی و میراث فرهنگی و تشکیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یکی دیگر از تحولات مثبت این بخش است، ریاست این سازمان به معاون رییسجمهور سپرده شده و به طور طبیعی ارتقای سطح سازمانی این بخش از معاونت وزیر به معاونت ریاست جمهوری نشان دهنده اهتمام و توجه بیشتر نسبت به این صنعت است.
امید است در سالهای آتی شاهد پیشرفت و شکوفایی صنعت گردشگری داخلی و بینالمللی در کشور باشیم و این حوزه خیلی زود به یکی از بخشهای درآمدزا در میان صنایع خدماتی کشور تبدیل شود
ارسال دیدگاه