در فرهنگ آپارتمان نشینی از لحاظ قانونی و عرفی چندین قانون مورد بررسی قرار می گیرند، از این جمله این قوانین می توان به قوانین مجمع عمومی ساختمان، قوانین مرتبط با مدیر ساختمان، قوانین شارژ ساختمان (هزینه های مشترک)، قوانین مرتبط به سرایداری ساختمان مسکونی، قوانین نظم عمومی ساختمان اشاره کرد. در قانون برای نظم عمومی ساختمان و رضایت کامل هر یک از افراد قوانینی در نظر گرفته شده، که به موجب آن تمامی افراد حاضر در یک ساختمان مکلف به رعایت آنها بوده، و مدیر ساختمان در صورت رعایت نشدن این قوانین پس از اخطار به واحد های متخلف قادر به پیگیری موارد از طریق قانون می باشد.
- قرار دادن هر گونه اشیایی، و همچنین نگهداری از حیوانات در مشاعات و همچنین پارکینگ اختصاصی و کلاً در تمامی قسمت های ساختمان (حتی در آپارتمان) ممنوع است.
- قرار دادن کفش، و جاکفشی و هر وسیله اضافی در راهرو ها ممنوع می باشد.
- هر گونه تغییر در شکل و رنگ درب آپارتمان که منجر به تغییرات زیاد و ناهماهنگی در ظاهر کلی ساختمان شود ممنوع می باشد.
- ساختمان های مسکونی فقط برای استفاده مسکونی بوده و هر گونه استفاده اداری و تجاری در آنها ممنوع می باشد.
- قرار دادن کیسه زباله پشت درب آپارتمان، و یا حیاط آن ممنوع است.
- قرار دادن خودرو در دیگر قسمت های پارکینگ مجاز نبوده و هر واحد مجاز به قرار دادن یک خودرو در پارکینگ می باشد، همچنین قرار دادن خودرو در مسیر های خالی که برای دور گرفتن خودرو ها در نظر گرفته شده نیز ممنوع می باشد. جایگاه هر خودرو در پارکینگ نیز در صورت مجلس تفکیکی کاملا مشخص شده و هیچ یک از واحد ها در جای دیگری و به دلخواه حق پارک ماشین خود را ندارند.
- هر واحد دارای یک انباری بوده که انباری هر واحد به صورت مشخص در صورت مجلس تفکیکی ذکر شده و به موجب آن هیچ واحدی حق قرار دادن وسایل خود را در انباری دیگری ندارد.
- استفاده از انباری که در صورت مجلس تفکیکی به عنوان مشاعات شناخته می شود، برای کل ساختمان بوده و با نظر مجمع می تواند برای هر بهره برداری مورد استفاده قرار بگیرد.
- فضای خالی در زیرپله، اتاقک آسانسور در پشت بام و اتاقک تاسیسات در پارکینگ هر کدام برای مصارف ساختمان بوده و هیچ یک از اهالی حق قرار دادن وسایلی در آنجا را ندارند.
- هر گونه اسباب کشی و حمل مصالح ساختمانی با آسانسور ممنوع بوده و سرایدار مکلّف به ممانعت از انجام این عمل خواهد بود.
- استفاده از برق عمومی به هر دلیلی برای اشخاص جز مصارف ساختمانی ممنوع بوده و سرایدار مکلّف به ممانعت از انجام این عمل خواهد بود.
- در صورت تعمیرات و بنایی در هر یک از واحدها، هماهنگی های لازم باید سرایدار جهت نظافت انجام شده و هزینه های مرتبط با آن نیز بر عهده واحد مذکور خواهد بود.
- در شب های غیر تعطیل در ساعت 10 شب و روزهای تعطیل تا 12 ساعت شب واحد ها قادر به گرفتن مهمانی بوده، در غیر اینصورت رعایت سکوت کامل در ساختمان از جهت صدای مهمانان و صدای موسیقی در این ساعات الزامی است.
- بر طبق ماده 60 از قانون، استفاده از پارکینگ ساختمان برای برگزاری مجالس فقط با اجازه مدیر ساختمان و رضایت ساکنین امکان پذیر بوده، در غیر اینصورت جهت جبران هزینه های تحمیلی به ساختمان لازم است معادل چهار ماه شارژ به صندوق پرداخت شود.
- قرار دادن وسایلی که به پوشش ایزوگام صدمه وارد می کنند، ممنوع بوده و در صورت ایجاد صدمه واحد مذکور باید تمام هزینه های تعمیر را پرداخت کند.
ارسال دیدگاه