حیوانات خانگی این روزها از آن دسته میهمانان ناخواندهای هستند که در اکثر خانههای ایرانی یافت میشوند، حیواناتی که قطعاً در فرهنگ ایرانی اسلامی جای نداشتهاند اما هماکنون روزبهروز به دارندگان این نوع از حیوانات افزوده میشود؛ و همین میهمانان ناخوانده هستند که عضوی عزیز برای خانوادههای جدید خود بهحساب آمده و یکی از اصلیترین مشکلات همسایگان در آپارتمانها و مجتمعهای مسکونی بشمار میروند؛ اما آیا واقعاً قوانینی برای نگهداری این نوع از حیوانات خانگی (سگ و گربه) در آپارتمان وجود دارد که بتواند حلال بسیاری از مشکلات و دعاوی بین همسایگان باشد؟
برای نگهداری حیوانات خانگی چه اهلی و چه وحشی در آپارتمانها قوانینی در نظر گرفتهشده است؛ بر این اساس بر طبق تبصره ماده سه آییننامه اجرایی قانون آپارتمانها در سال ۱۳۴۷ نگهداری اینگونه از حیوانات در قسمتهای مشترک یک ساختمان جرم محسوب شده و شخص دارنده حیوان خانگی بهعنوان مجرم شناختهشده و سایرین میتوانند از وی شکایت کنند. منظور از قسمتهای مشترک ساختمان همان پشتبام، راهپلهها، راهروها، حیاط و پارکینگ است. برای نگهداری این نوع از حیوانات در واحدهای شخصی آپارتمانی نیز، قانونی گذاشتهشده که ازنظر مقررات و قوانین بهداشت حیوان خانگی ایجاد بیماری نکند و برای همسایه خود نیز ایجاد مزاحمت نکرده باشد. اگر دو مورد گفتهشده رعایت شود، نگهداری این حیوانات در خانه هیچ مشکلی ندارد، در غیر این صورت دارنده حیوان خانگی مجرم بوده و تکتک همسایگان میتوانند از وی شکایت کنند.
در حالت کلی در قوانین قضایی نگهداری سگ و گربه و … به دلیل سروصدا و ایجاد مزاحمت برای همسایگان مصداق سلب آسایش عمومی است و پیگرد قضایی دارد.
ارسال دیدگاه