مرکز تحقیقاتی انرژی و تأمین سوخت فسیلی یکی از بناهایی با طراحی شگفتانگیز و بسیار خاص بوده که میتواند دنیای معماری و ساخت بناهای خاص را بهطور کامل شگفتزده کند. این مرکز از گروه طراحی و معماری زاها حدید برای تسهیل سیاستهای رفاهی-اجتماعی و بهمنظور استفاده صحیح از انرژیهای تجدید ناپذیر ارائهشده است. این مرکز بانام KAPSARC ساخته میشود و بهعنوان اولین مرکزی شناخته میشود که برای حل بحرانهای مصرف انرژی در خاورمیانه مورداستفاده قرار خواهد گرفت.
این طراحی درواقع ویژگیهای معماری پایدار را داشته و قرار است در این مجموعه بینظیر با کنترل سیاست و توسعه چهارچوب اقتصادی بهمنظور بهبود تأثیرات مثبت زیستمحیطی و کاهش هزینههای عرضه انرژی اقداماتی صورت بگیرد؛ به این شکل که در مرکز فوق راهکارهای تکنولوژی ارائه خواهد شد که توسط آن میتوان هزینههای انرژی را کاهش داد و در عوض منجر به بهبود مصرف شد.
این مرکز تحقیقاتی دارای زیر بنایی 70 هزار مترمربعی است و دارای 5 ساختمان ازجمله مرکز دانش انرژی، مرکز کامپیوتر و انرژی، سالن کنفرانس و سالن نمایشگاهی، سالن کنفرانس 300 نفره و کتابخانه پژوهشی با آرشیو 100 هزارجلدی است.
ویژگیهای زیستمحیطی هم در طراحی و هم در عملکرد ساختمان کاملاً مشهود است. این مجموعه دارای پنج واحد است که هر 5 واحد برحسب جهتگیری نور و سیر حرکتی مسیر باد قرارگرفتهاند.
به جهت آنکه در شهر ریاض نوری شدید در طول روز وجود دارد جهت هر یک از ساختمانها با توجه به زاویه تابش نور در نظر گرفتهشده است تا در چنین شرایطی هر یک از ساختمانها بتوانند علاوه بر استفاده از نور طبیعی از سایه نیز بهره ببرند که همین امر منجر به خنکتر شدن فضای داخلی ساختمانها خواهد شد. در این ساختمان تأثیرات اقلیمی و رفتار محیطی بهصورت کامل موردبررسی قرارگرفته است.
ارسال دیدگاه