قطعا شما نیز تا به امروز در مورد صفحات خورشیدی زیاد شنیده اید، و یا در برخی تبلیغات برای استفاده از این نوع انرژی در خانه هایتان وسوسه شده اید، انرژی خورشید، در مقابل منابع انرژی فناپذیر دیگری همچون آب، نفت، گاز و … پایدار و همیشگی است. امروز قصد به معرفی صفحات خورشیدی برای تولید انرژی مورد نیاز ساختمان ها را داریم؛ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
ساختمان صفحات خورشیدی
صفحات خورشیدی از سلول های خورشیدی قرار گرفته در کنار هم ساخته شده است. در ساخت این صفحات، ورق های نیمه هادی قرار گرفته که رسانا می باشند و انرژی خورشیدی پس از عبور از این صفحات به انرژی الکتریکی تبدیل می شود.
کاربرد های صفحات خورشیدی در ساختمان ها
برای استفاده از انرژی خورشید در داخل ساختمان ها می توان از صفحات خورشیدی بهره گرفت. از این انرژی تمام نشدنی می توان در تأمین آب گرم مصرفی بهره برد، به این منظور بوسیله آبگرمکن های خورشیدی آب گرم مصرفی تامین خواهد شد، و به این منظور دیگر نیازی به سوخت های فسیلی و غیره نخواهید داشت.
از دیگر استفاده های این نوع از صفحات می توان به تامین گرمای مورد نیاز داخلی ساختمان ها و تولید سرمای مورد نیاز در فصول گرم و به وسیله چیلرهای جذبی اشاره کرد. یک استفاده بی نظیر دیگر از صفحات خورشیدی برای تامین روشنایی مورد نیاز خانه ها می باشد، این روشنایی از طریق سلول های فتوولتائیک تامین می شود و طریقه کار به این صورت است که محاسبه می شود برای روشنایی یک فضا به چه میزان انرژی نیاز است، پس از آن تعداد پانل های فتوولتائیک و ظرفیت باطری های ذخیره سازی مشخص می شود؛ سپس با استفاده از باطری و پانل های مربوطه روشنایی ساختمان تامین می شود.
ویژگی های استفاده از صفحات خورشیدی
صفحات خورشیدی دارای مزایای بی شماری در حوزه های مختلف می باشند، اما مهمترین مزایا و ویژگی آنها در ساخت و معماری برای سایه اندازی بنا، عایق کردن بنا، ذخیره انرژی، استفاده از انرژی الکتریکی، خود اتکا بودن ساختمان بدون نیاز به سایر انرژی ها می باشد.
ارسال دیدگاه