تخلیه ملک درواقع حقی است که قانون برای مالکان در نظر گرفته که بهموجب آن بتوانند جلوی مستأجر متخلف را بگیرند. تخلیه فوری حکمی است که موجر توسط ارائه دادخواست به شورای حل اختلاف دریافت میکند. برای اخذ دستور حکم تخلیه فوری شرایطی در نظر گرفتهشده است، این حکم برای آن دسته از قراردادهای اجاره غیررسمی که در دفترخانههای اسناد رسمی تنظیمنشدهاند و توسط موجر و مستأجر تنها بر روی یک برگه کاغذ نوشتهشده باشند، در صورتی قابلاجراست که حتماً دارای امضای دو نفر شاهد باشد.
در شرایط دیگری که مدت اجاره منقضی شده باشد و مستأجر برخلاف تذکراتی که به وی دادهشده ملک را تخلیه نکند، مستأجر از پرداخت بیش از سه ماه مبلغ اجاره امتناع کرده باشد، در صورت شرط عدم انتقال به غیر ملک را اجاره داده باشد و یا محل مورد اجاره را مورداستفاده (غیر مشروع) کرده باشد؛ موجر میتواند درخواست تخلیه فوری به شورای حل اختلاف محله خود بدهد.
اما تفاوت بین دستور تخلیه و حکم تخلیه در چیست؟
زمانی که دستور تخلیه تقاضا میشود، پس از بررسی کوتاه شواهد، این دستور صادر میشود، اما در تقاضای حکم تخلیه پس از صادر شدن حکم، ۲۰ روز پسازآن حق تجدیدنظر قرار داده میشود. پس از طی این مدت اگر حکم به نفع مالک باشد، مالک باید تقاضای صدور اجراییه کند، پسازآن مجدداً مدتزمان ۱۰ روزهای برای اعتراض در نظر گرفته میشود. درنهایت اگر به اجراییه اعتراضی وارد نباشد، یا اگر اعتراضی باشد اما پذیرفته نباشد، تخلیه ملک انجام خواهد شد. با این اوصاف با یک اشتباه کوچک در تقاضای حکم مدتزمانی طولانی در شورای حل اختلاف باید به دنبال پرونده خود باشید!
ارسال دیدگاه