انتقال مال غیر به چه معناست؟
انتقال مال غیر به معنای آن است که شخصی عین و یا منفعت ملکی را به دیگری واگذار کند و یا ببخشد. در مبحث انتقال مال غیر فرقی نمی کند خود ملک واگذار شده باشد یا منفعت آن، مثلا اگر فقط ملک اجاره داده شده باشد هم جرم به حساب آمده و شخص مجرم شناخته می شود.
آیا خریدار در قرارداد های انتقال مال غیر مجرم است؟
در مبحث انتقال مال غیر، خریدار هم می تواند مجرم به حساب بیاید و هم خیر! اگر وی از این امر اطلاعی نداشته باشد از نظر قانونی مجرم شناخته نمیشود، اما باید ملک را به صاحب اصلی بازگرداند. اما اگر در هنگام معامله خریدار خبر داشته باشد او نیز شریک جرم بوده و دادستان و شاکی خصوصی وظیفه دارند برای اثبات سوءنیت و اطلاع خریدار از تعلق مال به دیگری، دلایل خود را به دادگاه ارائه دهند.
آیا ممکن است مالک اصلی در قراردادهای انتقال مال غیر مجرم شناخته شود؟
برای مالک اصلی هم می تواند شرایطی مانند خریدار اتفاق بیافتد. اگر مالک نهایتا تا یک ماه پس از اطلاع از انتقال مال خود به دیگری اظهار نامه ای ننویسد و مالکیت خود را به اطلاع خریدار نرساند، در این شرایط او نیز شریک جرم شناخته شده و از نظر قانون وی با فروشنده تبانی کرده تا از خریدارِ نا آگاه کلاهبرداری کند.
مالی که به صورت انتقال مال غیر معامله شده را چطور می توان پس گرفت؟
انتقال مال غیر در واقع جرم کیفری به حساب می آید و رسیدگی به جرم انتقال مال غیر با طرح شکایت کیفری امکان پذیر است. بنابراین برای اثبات این جرم شکایات دادسرایی لازم است و باید به دادسرایی که در محل وقوع جرم انتقال مال غیر است مراجعه کرد. اگر مال غیر در دادگاه اثبات شود، فرد مجرم محکوم به رد مال می شود.اما این کار آنقدرا هم که تصور می کنید ساده نیست! دادگاه کیفری نخست باید به رد مال حکم دهد، اگر ملک فوق توسط سند رسمی به دیگری منتقل شده باشد، باید مالک پس از اثبات جرم در دادگاههای کیفری، از راه طرح دادخواست در محاکم حقوقی ابطال اسناد جعلی و خلع ید را خواستار شود که این امر از صلاحیت محاکم کیفری خارج است و امری زمانبر خواهد بود.
ارسال دیدگاه