در روزهای گذشته نرخ سودهای بانکی کاهش یافت که در نتیجه آن شاهد افزایش قیمت ارز، خودرو و اجاره بها بودیم؛ این بدان معنی است که نقدینگی به جای ماندن در بانک ها روانه بازار های همسو با مسکن شده است و هنوز هم سرمایه نتوانسته اند بخش مسکن را همانند گذشته وارد فاز رونق کنند. این کاهش نرخ سود تنها در بازار مسکن منجر به افزایش اجاره بها شده و هنوز هم در بخش خرید و فروش مسکن نتوانسته تاثیری ایجاد کند.
برخی از کارشناسان اقتصاد مسکن معتقدند که سرمایه سرگردان موجود در بازار در سه تا پنج ماه آینده می توانند به تقاضای سفته بازانه و سوداگرانه در بازار مسکن تبدیل شوند؛ این نوع از تقاضا به دلیل وجود انباشت خانه خالی و مازاد عرضه واحد مسکونی نمی تواند منجر به افزایش قیمت شده و بخش مسکن را دچار شوک قیمتی کنند. به گفته این کارشناسان به احتمال زیاد نرخ تورم در مسکن تا ماه های آینده از نرخ کلی تورم کشور سبقت خواهد گرفت!
به گفته رئیس مؤسسه مطالعات شهر واقتصاد نیاز مصرفی به مسکن در دوره های مختلف وجود داشته و این نیاز همچنان ادامه خواهد داشت. مسئله ای که می تواند منجر به رکود و یا رونق شود، تقاضای سفته بازی می باشد. سفته بازان در این دوره به دلیل کاهش سود های بانکی به تمام بازار ها وارد شده اند و تنها علت آن نیز ورشکستگی برخی بانک ها و مؤسسات اعتباری در پی برخورد با بازار غیر متشکل پولی و غیر مجاز و همچنین کاهش سود سپرده های بانکی می باشد.
در گذشته تسهیلات ارزان قیمت داده شده برای تولید به ساخت و ساز وارد می شد و نتیجه آن هم ایجاد خانه های خالی و بدون متقاضی بود، رئیس مؤسسه مطالعات شهر واقتصاد در این زمینه بیان کرد که در این دوره بعید می دانیم که تسهیلات ارزان قیمت به بخش ساخت و ساز برود، اما این نوع از تسهیلات به سوی تولید نیز نخواهد رفت واز بازار های مسکن و املاک کشورهای همسایه شمال غرب یا جنوب خلیج فارس سر بر خواهد آورد.
ارسال دیدگاه