شمعدانی گیاهی بهشتی و زیبا و گلدار است که نام علمی آن Pelargonium hortorum است و از خانواده Geraniaceae است. شمعدانیها دارای دو نوع یکساله و چندساله هستند و اغلب در ایران نمونه چندساله آن یافت خواهد شد. این نوع از گیاه چندساله را میتوان در گلدان و در فضای سبز پرورش داد و ارتفاع آن تا حدود ۲ متر نیز خواهد رسید.
نور مناسب برای گل شمعدانی
شمعدانی به نور مستقیم نیاز دارد، اما اگر شدت آفتاب زیاد است گیاه را از آن دور کنید. این گیاه اگر در سایه قرار بگیرد هیچگاه گل نمیدهد پس آن را در پشت پنجرههای جنوبی خانه قرار دهید تا نور بهاندازه کافی به آن برسد. خاک مناسب برای این گل مخلوطی از سه قسمت خاک لومی یا همان خاک باغچه، یک قسمت کود دامی پوسیده و یک قسمت ماسه است و باید حتماً توجه داشته باشید که این خاک هیچگونه مواد آهکی در خود نداشته باشد.
آبیاری گل شمعدانی
شمعدانی نیز مانند بسیاری دیگر از گیاهان آپارتمانی زمانی به آبیاری نیاز دارد که سطح روی خاک خشکشده باشد. اگر شمعدانی شما از نوع رونده و معطر است دقت کنید که میزان آب بیشتری نیاز خواهد داشت و باید مرتباً خاک را مرطوب نگهدارید. نکته مهم درباره شمعدانی این است که این گیاه آب را به خود جذب میکند، بنابراین به خاطر داشته باشید که آبیاری بیشازحد موجب نابودی آن خواهد شد. در زمستان آبیاری یکبار در هفته نیاز است و در روزهای گرم روزی یکبار آبیاری کفایت خواهد کرد.
درجه حرارت مناسب برای شمعدانی
بهترین درجه حرارت برای این گیاه ۱۲ تا ۱۶ درجه سانتیگراد است و اگر این گیاه را داخل آپارتمان نگهداری میکنید باید به گردش هوای فضای خود اهمیت زیادی بدهید. برای آنکه رشد گیاه بهتر باشد نیاز است تا کود دهی را هرماه با غلظت کم ۵ گرم در لیتر به مصرف گیاه برسانید و یادتان باشد شمعدانی در فصل سرد سال نیازی به کود و تغذیه مصنوعی ندارد. نکته مهم در کود دهی این است که اگر این کار بیشازاندازه انجام شود رویش گلها کم شده و بیشتر شاخ و برگ تولید خواهد شد.
تکثیر شمعدانی
شمعدانی از طریق قلمهزنی در تابستان تکثیر میشود، یک قلمه از زیر گره برگی جدا کنید و آن را داخل آب قرار دهید تا ریشه بدهد و سپس به گلدان منتقل کنید.
ارسال دیدگاه