عضو کمیسیون عمران مجلس در طی مصاحبه ای در پاسخ به این سوال که آیا مالیات بر بازار مسکن نقشی دارد اعلام کرد: اینکه هر فردی برای فعالیت های اقتصادی سالم خود لازم است تا مالیات بدهد یک اصل و امری پذیرفته شده است، اما در شرایط کنونی که در مقطعی قرار گرفتیم که فعال شدن بخش مسکن کلید خروج اقتصاد از رکود می باشد، و اشتغال با ساخت و ساز مسکن قطعا رونق پیدا می کند، بنابراین قوانین جدید مالیات بر ساخت و ساز ها یک نقض بسیار بزرگ است. به گفته عضو کمیسیون عمران مجلس اگر مالیات بر ساخت ابلاغ نمی شد هم اکنون 100 هزار میلیارد تومان سرمایه روانه بازار مسکن می شد.
به گفته رجبی در حال حاضر نیازمند هستیم تا سرمایه گذاران نقدینگی خود را وارد بازار مسکن کنند، اما زمانیکه آنها با قانون جدید مالیاتی رو به رو می شوند ترجیح می دهند تا پول های خود را روانه بانک ها کرده و در بانک سپرده گذاری کنند. با این اوصاف سالی 100 هزار میلیارد تومان از بخش مسکن که سه برابر بودجه عمرانی است از دست می رود. این قوانین می توانستند در زمانی ابلاغ شوند که دوران رکود اتمام می یافت.
رییس سازمان نظام مهندسی در خصوص اقدامات شهرداری ها نیز اعلام کرد که دولت و مجلس باید برای شهرداری ها درآمدی پایداری تعریف کنند که این درآمد ملاکی برای سنجش اقدامات آنها باشد. قوانین فعلی در مورد نظارت بر ساخت و ساز، ضمانت اجرایی و بازدارندگی ضعیف است، اگر شهرداری مجوز ساخت مخالف طرح جامع و یا تفضیلی صادر کنند امکانی برای لغو آن وجود ندارد و با لحاظ کردن سه مورد اعلام شده تعارضات میان دستگاه ها نیز بر طرف خواهد شد. به موجب همین امر برخی از شهرداری ها اجازه تخلف در ساخت و ساز ها را داده سپس معادل نقدی آن را اخذ می کنند و به درآمدهای خود اضافه می کنند!
ارسال دیدگاه