دبیر کانون سراسری انبوهسازان مسکن کشور در گزارشی اعلام کرد که در 5 سال گذشته تعداد مستاجران حدود 40 درصد افزایش پیدا کرده است، تا سال 90 تعداد مستاجران حدود 5 میلیون نفر بود که این تعداد از سال 90 تا 95 حدود 2 میلیون بیشتر شد و اکنون طبق آمار تعداد مستاجران در کشور به 7 میلیون رسیده که این یک تهدید برای بازار مسکن بشمار می رود.
اینکه فصل نقل و انتقالات تاثیری بسیار بر روی وضعیت بازار مسکن دارد مسئله ای است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد، اما در یکماه گذشته با توجه به تعداد مورد نیاز مردم برای واحد های مسکونی واحد های اجاره ای مناسبی نیز نداریم. بر اساس آمار حدود 2.5 میلیون واحد بلا استفاده در کشور وجود دارد، اما با چنین شرایطی نیز وضعیت بازار مسکن نسبت به سال های گذشته متفاوت تر بوده و مردم نمی توانند ساختمان مورد نیاز خود را پیدا کنند.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان مسکن کشور دلیل خانه دار نشدن بسیاری از مردم را رکودی می داند که از 4 سال گذشته بر بازار مسکن سایه افکنده است، رکود منجر به اجاره نشینی افراد شده و مردم توان خرید خانه دلخواه خود را ندارند، از این رو در حال حاضر حدود 2.5 میلیون خانه خالی در کشور وجود دارد.
چیزی که در بازار مسکن اکنون نگران کننده است، بالا رفتن قیمت خانه هایی است که به صورت اجاره به مردم سپرده می شود که قیمت آنها بسیار بالاتر از نرخ تورم بوده و تا حدود 45 درصد افزایش را در اجاره بها شاهد بوده ایم. رضایی رییس کمیسیون عمران مجلس تنها دلیل افزایش مستاجران را کاهش تولید مسکن و کمبود نظارت و میزان نرخ اجاره دانست. رضایی نوسازی بافتهای فرسوده و نیز دریافت مالیات از خانههای خالی را عاملی می داند برای تعدیل در نرخ اجاره بها در بازار مسکن… در بازار مسکن این روزها گویا هر مالکی که زورش بیشتر برسد اجاره بهای بیشتری نیز دریافت خواهد کرد؛ افزایش قیمت مسکن باید تابعی از نرخ تورم باشد، اما متأسفانه تابعی از زور و سلیقه شده و ضوابط قانونی برای آن وجود ندارد.
ارسال دیدگاه