تابستان که میشود، هوای گرم و آفتابی مستقیم یک قرصت مناسب برای آن دسته از خانمهایی است که علاقهمندند فرش خود را در خانه بشویند؛ اما برای شستشوی فرش دستباف و جلوگیری از صدماتی که در اثر شستشوی ناشیانه میتوان به آنها وارد کرد، لازم است برخی را نکات را رعایت کنید، نکاتی که از زرد شدن و یا حتی پوسیده شدن زودهنگام فرش شما جلوگیری خواهد کرد.
- مهمترین قدمی که باید بهعنوان قدم اول آن را بردارید، این است که فرش خود را قبل از شستشو حتماً غبارروبی کنید. به این منظور فرش را بتکانید و با وسیلهای همانند تکه چوبی بر روی آن بهآرامی کوبیده تا غبار داخل پرزها خارج شود.
- برای شستشوی فرش دستباف اولین چیزی که مهم است بدانید این است که آیا فرش شما رنگ پس میدهد یا خیر؟ به این منظور تکهای از دستمال سفید را خیس کرده و بر روی قسمت کوچکی بکشید؛ اگر دستمال سفید از فرش رنگی به خود گرفت بهتر است عملیات شستشو را به مراکز شستشوی قالیچه بسپارید؛ در غیر این صورت با رعایت چند نکته بهسادگی میتوانید فرش دستباف را در خانه بشویید.
- دومین نکته مهم در شستشوی فرش دستباف این است که آن را بر روی یک سطح سخت و شیبدار قرار دهید تا آب اضافی در زیر آن نماند و بهسادگی بتواند خارج شود.
- درجه حرارت آب برای این نوع از فرشها باید کاملاً ولرم باشد، برای شستشوی بهتر آب سرد و آب داغ بههیچعنوان استفاده نکنید، چراکه رنگ فرش در اثر تماس با آب داغ از بین خواهد رفت.
- بهترین مواد شوینده پودر شستشوی دستی، شامپو فرش، پودر صابون و مایع ظرفشویی میباشند.
- پس از شستشوی فرش با دستمالی تمیز آن را پرز گیری کنید و برای جلوگیری از پس دادن رنگ به قسمتهای دیگر، فرش را مدتی به همان حالتی که بر روی زمین قرار دارد رها کنید.
- خشککردن فرش بهتر است دور از نور مستقیم آفتاب باشد و باید آن را از پشت در فضای آزاد پهن کنید. یادتان باشد پسازآنکه فرش را پهن کردید هرگز بر روی آن آب نگیرید؛ چراکه این کار به زرد شدن ریشههای فرش شما میانجامد.
- پس از خشک شدن فرش اگر پرزها جابهجاشدهاند توسط یک برس به نرمی و آرامی بر روی آن بکشید تا تمامی پرزها بر جای خود قرار بگیرند.
- برای خشککردن فرشهای دستباف خود بههیچعنوان از دستگاههای گرمکننده و حرارتی استفاده نکنید.
ارسال دیدگاه