همانطور که می دانید سال به سال که می گذرد، به تعداد اجاره نشین ها اضافه می شود. اجاره نشینی یکی از مسائل مهم و پر اهمیت این روزهای کشور ماست که همانند دیگر اجاره ها دارای نکاتی است، نکاتی که با دانستن آنها قطعا از مشکلات بعدی پیشگیری کرده اید.
- زمانیکه اجاره نامه عقد می کنید باید مدت زمان آن به درستی در قرارداد ذکر شود، در غیر اینصورت چنین قراردادی از نظر قانون باطل است.
- لازم نیست تا موجر مالک ملک باشد، اما حتما باید مالک منافع آن باشد تا بتواند ملک را به شما اجاره دهد.
- اگر پس از قرارداد متوجه شوید که ملک دارای عیوبی است می توانید به سادگی قرارداد را فسخ کنید.
- هیچ صاحب خانه ای نمی تواند در مدت زمان اجاره در ملک تغییراتی ایجاد کند مگر آنکه از مستاجر اجازه کسب کرده باشد.
- هر خرجی که به جهت بهره برداری از ملک واجب باشد بر عهده مالک است مگر آنکه در قرار داد ذکر شود که کلیه مخارج بر عهده مستاجر خواهد بود.
- هر مستاجری باید در زمان تعیین شده اجاره بها را پرداخت کرده و باید بابت آن رسید دریافت کند.
- هیچ اجاره نامه ای با فوت صاحب خانه باطل نمی شود.
- هیچ مستاجری نمی تواند ملک را به دیگری اجاره دهد مگر آنکه در مورد آن و در قرارداد توافق صورت گرفته باشد.
- مستاجری که بدون اجازه مالک در یک خانه تغییراتی را ایجاد کند نمی تواند مخارج را مطالبه کند و اگر صاحب خانه درخواست کند باید ملک به حالت اولیه بازگردد.
- هر صاحب خانه ای حق دارد که اگر مستاجر در خانه وی درختی بکارد و یا ساخت و سازی کند به راحتی آن را از بین ببرد.
- برای آنکه طرفین از مزایای قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۷۶بهره مند شوند باید برای تنظیم قرارداد اجاره به صورت عادی دو نفر به عنوان شاهد ذیل سند اجاره نامه را امضا کنند.
- اگر مدت اجاره اتمام یابد موجر می تواند قانونا تخلیه را انجام دهد.
- اگر مبلغی به عنوان رهن از مستاجر دریافت شده باشد تخلیه ملک زمانی امکان پذیر است که مستاجر پول خود را تمام و کمال دریافت کرده باشد.
- هیچ موجری حق برداشت از پول رهن مستاجر را به دلایلی مختلف اعم از عدم پرداخت اجاره بها یا بدهی و شارژ و .. ندارد و باید دادخواست خود را به دادگاه بدهد و سپس برای دریافت حق خود اقدام کند.
ارسال دیدگاه