ابوظبی شهری با آب و هوایی بسیار گرم بوده، که در آن انتظار ریختن قطره ای باران از آسمان را نیز نمی توان داشت. زاویه قرارگیری خورشید و نور شدید آن باعث شده طراحان برج های دوقلو البهار ابوظبی دست به کار شده و این ساختمان های غول پیکر را بر اساس محیط بسازند. در ساخت این برج طراحان از مشربیه که یک وسیله ی سنتی ایجاد سایه در امارات می باشد بهره گرفته و بر روی ساختمان تماما از سلول های خورشیدی استفاده کرده اند، به طوری که آقای Chris Wilkinson، یکی از اعضای گروه داوران در مورد نمای برجهای البحار اذعان داشته : تا به حال چنین پوسته ای که توسط کامپیوتر کنترل شود با این وسعت ساخته نشده که آن را با بهترین حالت نور داخلی و خورشیدی هماهنگ سازد. این برج های دوقلوی 145 متر ارتفاع داشته و در شب به شکل کریستال خود را نشان می دهند.
این پانل های قرار گرفته بر روی ساختمان در طول روز با توجه به زاویه تابش خورشید از خود عکس العمل نشان می دهند، این دیواره با فاصله ای دو متری از دیواره خارجی و بر روی یک فریم مجزا ساخته شده است. عملکرد این پانل ها به گونه ای بوده که در طول روز نور خورشید را جذب کرده و تا 50 درصد از گرما و نور ورودی به داخل ساختمان جلوگیری می کنند، هنگام غروب خورشید نیز تمامی صفحات بسته می شوند، و قسمت بیشتری از نمای زیرین قابل مشاهده می گردد. زمانیکه خورشید از شرق طلوع می کند، تمامی پانل های شرقی بسته شده و زمانیکه خورشید به سوی غرب می رود تمامی نوار عمودی سایبان ها به حرکت خورشید عکس العمل نشان داده و حرکت می کنند. بر اساس این تکنولوژی دست معماران برای انتخاب شیشه های ساختمان نیز بازتر بوده و آنها توانسته اند شیشه هایی با رنگ های نسبتا طبیعی برای ساختمان استفاده کنند، از این رو کارمندان هم دید بیشتری نسبت به فضای بیرونی داشته و هم نور کافی برای انجام فعالیت های روزمره در اختیار خواهند داشت.
برج های البهار توانسته اند جایزه Tall Building Innovation Award سال 2012 را از آن خود کنند، چنین جایزه ای اهمیت و لزوم یکپارچگی شکل معماری، ساختار، سیستمها و استراتژی های طراحی پایدار را نشان می دهد.
ارسال دیدگاه