مسابقه طراحی بانام A’ Design Award برای شناسایی و ترویج آثار طراحی خلاقانه در سراسر جهان برگزار میشود که در طی آن، آن دسته از پروژههایی که دارای نوآوری، تکنولوژی، طراحی و خلاقیت متمرکز باشند و تا ۱۰ سال اخیر طراحیشده باشند بهعنوان کاندید در آن شرکت دارند. هدف چنین مسابقهای ترغیب طراحان و شرکتهای معماری دیگر برای ایجاد سازههایی باکیفیت و متفاوت است. یکی از پروژههایی که امروز آن را برای شما معرفی میکنیم، یکی از برندگان مدال طلای این مسابقه بهعنوان جایزه بوده و توانسته یکی از برترینهای میدان مسابقه ۲۰۱۷ A Design Award باشد.
معماری خانه قانعی، خانهای سنتی در اصفهان
طراحی خانه قانعی حدود هفت سال به طول انجامید، استخوانبندی کلی این خانه همان حس و حال تاریخی خود را دارد، اما بهمنظور ایجاد فضایی بزرگتر برای زندگی امروزی طراحان باظرافت تمام در اولین قدم، طبقهای دیگر به این بنا اضافه کردند. طبقه جدید جایگاهی برای قرار دادن چند اتاق در دل خود بود.
شکل کلی خانه بهصورت U است و از ظاهری با همان سبک و سیاق قدیمی خود بهره میبرد که تمامی ساکنان خود را به زندگی اصیل ایرانی و سنتی وامیدارد. برای آنکه در فضا حسی واحد و منسجم ایجاد شود، یک سقف واحد که نزدیکی بسیاری با ایوان بناهای ایرانی دارد بر روی کل خانه در نظر گرفتهشده است، به این طریق حس وجود سرپناهی واحد برای تمام ساکنین خانه ایجاد خواهد شد.
خانه قانعی پس از هفت سال کار مداوم اکنون متشکل از دیوارهایی قدیمی با سقف و راهپلههایی همچون مفصل دو بخش از این استخوانبندی را به یکدیگر متصل میکنند. جالب است بدانید از هر نقطهای از خانه میتوان بر روی پلکان قدم گذاشت و با نقاط دیگر آن ارتباط برقرار کرد و این یعنی سیرکولاسیونی بیانتها!
در این خانه سعی شده همان ظاهر سنتی و قدیمی حفظ شود و درعینحال کاربری تازهای به آن بخشیده شود. درخت توت، حوض آب و دیوارهای آجری خانه همان حس سنتی و قدیمی را به افراد القا کرده و دیوارهای خاطره ساز قدیمی خانه در حفظ ماهیت حیاط مرکزی همچنان کوشا هستند که این امر را میتوان یکی از ارزشهای خانه قانعی شمرد.
با ورود به محدوده خانه و عبور از یک شیب ملایم فضایی به وجود میآید که درواقع یادآور هشتی در معماری سنتی ایرانی است. پنجرههای چوبی و مشبک با شیشههایی رنگی و پردههای تمامقد و ضخیم همگی یادآور طراحی و معماری سنتی ایرانی هستند.
ارسال دیدگاه