کارشناسان بازار مسکن معتقدند که هر قدر هم کارگاههای ساختمانی افزایش بیابند بازهم این دلیلی برای خروج از رکود نخواهد بود و دقیقا مسئله ای که می تواند منجر به رونق تدریجی شود، بازار مصرفی است نه بازار دلالی! مرکز آمار در روزهای گذشته اعلام کرد که 25 درصد بیشتر پروانه های ساخت و ساز در بخش مسکونی تهران در زمستان سال 95 صادر گردیده است که این پروانه ها در فصل بهار و تابستان بیشترین بازه ساخت و ساز در کشور را ایجاد خواهد کرد!
صدور پروانه های بیشتر ساخت و ساز می تواند منجر به اشتغال افراد در بهار شوند که امسال بهار حدود ۱۰۰ هزار نفر اشتغال بیشتر نسبت به بهار 95 را شاهد بودیم. اما مشکلات بخش مسکن به گفته کارشناسان تنها مرتبط با عرضه نیست و با توجه به به تعداد 2 میلیون و پانصد هزار خانه ای که خالی است عرضه دچار مشکل نخواهد بود. بزرگترین مشکل به دلیل عدم تقویت سمت تقاضا و قدرت خرید پایین خانوارها بوده و هنوز هم اگر خانه ای در شرایط الگوی مصرفی ساخته شده باشد خانواده های بسیاری با مشکلات فراوان در خرید آنها مواجه هستند؛ بنابراین در خروج از رکود پروانه های صادر شده نمی تواند پیش بینی درستی از آینده بدهد!
به گفته محمدرضا معظمی، کارشناس مدیریت ساخت هنوز هم بر اساس ادعایی که برخی از مسئولان دارند ساخت و ساز از رکود خارج نشده است! دلیل آن هم این است که الگوی مصرف در ساخت و ساز تهران رعایت نمی شود. بسیاری از سازندگان ترجیح می دهند خانه های بالای بیست سال در شمال تهران را بازسازی کرده و یا از نو بسازند، اینها راضی هستند که مدت ها خانه هایشان خالی بماند اما از سود آنها کم نشود! همین مسئله باعث می شود تا سازندگان سراغ بافت های فرسوده تهران در مناطق میانی نروند؛ و این به معنی خروج بازار ساخت و ساز از رکود نیست.
ارسال دیدگاه