کارشناسان اقتصادی بازار مسکن معتقدند که خروج از رکود تنها به وزارت راه و شهر سازی منتهی نمی شود و برای این منظور بحران بانکی نیز یکی از مهمترین عواملیست که بر رکود طولانی مدت تاثیر دارد؛ بر طبق گفته های این کارشناسان رونقی که بازار مسکن در دهه 80 تجربه کرده بود را دیگر تجربه نخواهیم کرد! به گفته مهدی سلطان محمدی تمامی سیاست های وزارت راه و شهر سازی به درستی اتخاذ شده است، اما این سیاست ها نتوانستند تا به مرحله اجرا برسند و در اجرای این تئوری ها به شکست برخورد کرده ایم.
به گفته سلطان محمدی مشکلاتی که در حوزه مسکن گریبان گیر مردم شده است مرتبط با یک وارتخانه کشور نیست و در واقع تاثیر پذیر از اقتصاد کلان کشور بوده و حل و فصل بسیاری از این مشکلات خارج از اختیارات وزارت راه و شهرسازی می باشد. به گفته این کارشناس اعتبارات دولت در حوزه مسکن صرف به اتمام رسیدن پروژه های مسکن مهری شد که آنها هیچ نقشی در طراحی آن نداشته اند اما مجبور به اتمام آن شدند. این دقیقا در شرایطی بود که دولت جدید طرح های بسیاری برای حوزه مسکن داشت اما به دلیل همان مسکن مهر موفق به اجرای آنها نشد. این کارشناس بازار مسکن همچنین اظهار داشت که در زمینه رکود مسکن بانک ها خود اولین متهمان هستند، چراکه کسری منابع، ورود بانکها به بنگاهداری مسکن، ساخت و سازهای لوکس توسط بانکها و… همگی دلایلی شدند تا تسهیلات به فعالان واقعی در این حوزه اختصاص نیابد.
این کارشناس معتقد است که رکود عمیقی که بازار را فرا گرفته به راحتی از بین رفتنی نیست، و مردم بدانند که دیگر شاهد رونق دهه 80 نخواهند بود! بحران های بانکی که ایجاد شده عملا مانع از اجرای سیاست های وزارت راه و شهرسازی بوده و باید بدانیم که هیچگاه و در هیچ دورهای، دولت دخالتی در ایجاد دورههای رونق و رکود نداشته و این به مکانیزم و ساختار بازار مربوط است.
ارسال دیدگاه